Mis on hadž?


Hadž viiakse läbi kindlate reeglite alusel, millel on oma tähendus.

Hadž pole turism

Palverännak pole mingi turistlik ettevõtmine, kus reisija oma reisi aja ise kindlaks määrab. Hadž on määratud ühele teatud ajale aastas, nimelt kuukalendri viimase kuu üheksandale päevale.

Hadžil, nagu ka teistel kohustustel, on oma kava. Iga päev palvetatakse kindlatel aegadel, et usklikud kokkukuuluvustunnet tajuksid. Palvetamine viib solidaarsuse ja ühtsuseni, nii sihis kui ka teos. Paastutakse kindlal kuul, ramadaanikuul, ning moslemid alustavad ja lõpetavad paastu ühel ja samal ajal – üks mõte, tegu ja aeg, et tugevdada ühtsust, võrdsust ja vendlust usklike vahel. Sama kehtib ka palverännaku kohta, mis viiakse läbi kindlal ajal, et panna moslemeid tajuma ühtsust ja solidaarsust.

people found this article helpful. What about you?