Iqra nr 52


السالم عليكم ورحمة الله وبركاته

Iga vana lõpp on millegi uue algus! Ütleme selle kohe sissejuhatuse alguses ära, sest see, mida täna siia kirjutame, ei ole sugugi tavakohane. Nimelt anname teile teada, armsad lugejad, et seekordne Iqra jääb viimaseks. Võib-olla ehk mitte täiesti viimaseks, aga sellisel kujul kahjuks küll. Oleme Iqrat teinud juba pea viis aastat, kokku 52 numbrit. See on pikk aeg ja tohutu materjal. Usume, et see on olnud väga kasulik ja õpetlik nii meile kui ka teile, kuid igast heast asjast, kui seda liiga kaua samas vormis saada, saab küllastunuks. Seega oleks Iqrale väga vaja uut verd, uusi motiveeritud ja suure hulga fantastiliste ideedega noori tegijaid, keda meil hetkel kahjuks ei ole. Tulevik näitab, inšaAllah, ehk tuleb. Siis jätkame. Praegu aga laseme meid kaua hästi teeninud Iqral puhata ja keskendume rohkem raamatutele ja muudele projektidele.

Kuna aprilli number jääb viimaseks, tahtsime selle peateemaks valida midagi eriti olulist ja põhjapanevat ja leidsime selle loomulikult Koraanis. Täpsemalt on seekordne peateema Koraani tõlgendamine, kuna see on äärmiselt oluline nii moslemitele kui ka mitte-moslemitele. Tänapäeval on ju tihti nii, et inimestel on natuke teadmisi paljudes valdkondades ja seega peab igaüks end eksperdiks, aga Jumala sõnaga tuleb olla väga ettevaatlik! Seega piilume natuke, kuidas üldse võib Koraani tõlgendada. Koraani teemaga on seotud ka hadiith’inurk, fatwa‘nurk ja loomulikult koraaninurk.

Lisaks jutustab Gerol meile oma islami leidmise loo ja Lembi räägib seiklustest Aafrika mandril. Uurime natuke, kuidas muinasjutud lapsi arendavad ja lohutavad ning millised on väikelaste hirmud. Iqraga ühte sammu astub meie islamiülikooli rubriik – see saab samuti ametlikult sel korral otsa. Samas, hoolimata Iqra lõpetamisest, alustame seekord siiski lausa kahe uue rubriigiga – Jumala nimede ja prohvetite lugude tutvustamiseks – mis sümboliseerib meie jaoks töötahet edasi toimetada ja Eesti moslemeid õpetada, kuid seda küll nüüd juba muus formaadis.

Kasutame siinkohal juhust ka selleks, et tänada kõiki, kes on meid selle pea viie aasta ja 52 numbri jooksul nii nõu kui ka jõuga aidanud, meiega koostööd teinud. Eriti suur tänu kõigile meie kauaaegsetele rubriikide toimetajatele! Baarak Allahu fiikum!Meeldivat lugemist!
Fi amani llah!
Kuukirja koostajad

people found this article helpful. What about you?