Valmistun vaimseks puhastumiseks


Kirjutan natukene oma saabuvast esimesest ramadaanist inšaAllah.

Minu jaoks on see päris esimene ramadaan ja kõige olulisem kuu islamikalendris. Ja mitte ainult kalendris – see on üks viiest tugisammast islamist, seega tahaks küll, et see oleks ikkagi erinev kuu. Heameelega põgeneks islamiriiki, kus oleks kõige kergem keskenduda ja pidada paastumist. Ma pean paastumise all silimas just ka loobumist keskkonnast, kus inimesed ei ole jumalakartlikud, unustavad, et kõik allub Jumala tahtmisele. Kuid samas pean meeles, et olen oma saatuse valija – mida tahan, seda võin ka saavutada inšaAllah … oh, vaeva ja valu!:)

Hakkan end ette valmistama juba šabaani kuu algusest, kuna sain teada, et Prohvet (saws) paastus sellel kuul ka. Täna on minu neljas paastumise päev, tahaks paastuda kaks nädalat inšaAllah. Võin juba öelda, et vabatahtlikult mitte söömine ja joomine ei ole nii raske. Kõige raskem minu jaoks on tööl olemine, kuna tööd on palju, väsin kiiresti ära. Veel inimestega suhtlemine on raske – pigem kuuled inemestelt etteheiteid kui hea sõna , aga vastata ei tohi.:) Ja eriti hull on veel klatšimine … uhh, sellest on küll raske loobuda, sest kui mõelda, et mingi situatsiooni läbi rääkimine on juba klatšimine … Ja inimesed saavad ju aru, et sa paastud ja mõtlevad, et oled dieedil ja ei söö midagi. Ja kui kuulevad veel, et juua ka ei tohi, siis hakkavad rääkima, et rikun oma tervist jne.

Lugesin eelmise aasta Iqrast, kuidas meie õde veetis oma ramadaani Bahrainist. Natuke kade hakkas, aga hästi natukene. Islamiriigis on hea just ramadaani ajal olla. Aga läbi raskuste tuleb ka rahulolu, mis teha.

Praegu mul on vaba aeg. Püüan rohkem islamist lugeda, tuletan meelde suurasid, mis olen pähe õppinud, plaanis on korralikult ära õppida ajaat ul-kursi, palvetada õigel ajal jne. Ma väga loodan, et saan nende probleemidega, mida ma praegu probleemideks pean, peagi hakkama ja jõuan ramadaani natukenegi ettevalmistunult, et oleksin lahke ümbretseva inimestega ja valmis keskenduma oma vaimseks puhastumiseks inšaAllah!

Oksana

people found this article helpful. What about you?