Islamiülikooli kursus


Umbes pool aastat tagasi jagas Eesti moslemite Facebooki grupis üks õdedest sellist linki nagu http://islamiconlineuniversity.com. Ma sirvisin siis küll lehekülje läbi, aga tol momendil ei pööranud sellele rohkem tähelepanu.
Kuna ma käin täiskohaga Tallinna Ülikoolis, siis mingil hetkel hakkas mind veidi painama tunne, et enamuse ajast pühendan ülikoolile ja kui lõpuks koju jõuan, ei suudagi kas enam midagi teha või teen tegelikult täiesti tähtsusetuid asju ja nende asjade jaoks, mida ma tegelikult peaksin tegema ja tahaksin teha, ei jätku aega või on nad unarusse vajunud. Muud asjad veel, aga kui mul tekkis tunne, et olen oma religiooni kohta õppimise hooletusse jätnud, siis hakkas see mu südant ikka korralikult kriipima.

Üleüldse olen ma väga halb lugeja – mul on küll riiul islamiraamatuid täis, aga iga kord kui ma olen mõnda üritanud lugeda, osutub see mu jaoks päris raskeks katsumuseks, rääkimata laialivalgunud tähelepanust ja lõpptulemus on see, et ma ei loegi midagi. Siinkohal peaks ütlema alhamdulillah koraaniloengute eest, mis enne toimusid live’is ja nüüd Skype’is – minusugusele tohmanile on see ideaalvariant ja siiani üks peamisi allikaid, kust mu islami infopagas pärineb.

Otsustasin võtta kohustuse, lubades endale, et see oleks mulle nii-öelda   südamerahustuseks ja heaolutunde saavutamiseks – inšaAllah järgida teed, mida mööda Jumal on tahtnud, et me käiksime, st oma religiooni kohta igavesti õppides.
Islamic Online University asutati 2010-ndal aastal ning see on esimene omalaadne maailmas, võimaldades saada islami bakalaureusekraad online õpet järgides ja täiesti õppemaksuvabalt! Registreerimistasu siiski eksisteerib. Hind varieerub riigiti, kuid eestlasele maksab üks semester 80 dollarit ehk 60 eurot ja selle summa eest võid võtta kuni 6 ainet semestris, mis on täiskohaga ülikooli õppekava järgi õppimine. Muidugi bakalaurusekraad on midagi, mis nõuab aega ja tegelemist, seega on IOU pakkunud välja ka alternatiive – tasuta kursuseid ja loenguid – http://www.fanarinstitute.com/opencampus/. Ma tean, et osa õdedest on neid võtnud, aga hetkel ma nende kodulehelt millegipärast sellekohast informatsiooni ei leia. SubhaanAllah – 2007. aastal oli ülikoolis 1500 õpilast ja aastaks 2012 on õpilasi 50 000! Alhamdulillah!!! 

Suure hurraaga arvasin alguses minagi, et olen jube usin ja võtan kindlasti kõik kuus ainet semestris, aga kahandasin selle kolme aine peale ja pean mainima, et mul on TLÜ kõrvalt kohati isegi kolme ainega raske hakkama saada. Seega, kes plaanib sama teekonda ette võtta, kindlasti arvestage ja mõelge hoolikalt, milliseks koormuseks te valmis olete. Semestri jooksul tuleb ühes aines läbida umes 20-30 loengut, millest igaüks kestab umbes tunni. Loengud on lindistatud üles audio ning video formaadis. Mina, blondiin, sain viimaks peale pikaajalist pusimist loengud ka endale ilusti Ipod’i, mis mind väga aitab. Elan kesklinnast päris kaugel, seega on mu 40-minutilised sõidud nüüd väga asjalikult sisustatud.Loengud on lõpmata huvitavad! Minu aineteks on hetkel Arabic101, Fiqh101 ja Aqeedah101. Viimased kaks on need, milles omandatud teadmisi on mul plaanis järgmistes Iqrades teiega jagada ja edasi andma hakata, inšaAllah.

Eileen

„The fundamentals of Tawheed” – dr Abu Ameenah Bilal Philips (kursus: Aqeedah 101, Islamic Online University)

people found this article helpful. What about you?
Lisa kommentaar 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *