15. Kui kuuled adhaani


22. Korda, mida ütleb muessin, välja arvatud kui ta ütleb häjjä älää salaat (kiirusta palvele) ja häjjä älää l-fälääh (kiirusta lunastusele) – siis ütle: lää häulä wa lää quwwata illää billääh. Ei ole väge ega võimu peale Jumala. (Al-Bukhari 1/152, Muslim 1/288)

23. wa änä äšhädu än lää iläähä illa llaahu wähdähu lää šäriikä lähu wa ännä muhämmädän äbduhu wa rasuuluh. radiitu billäähi rabbän wa bimuhämmädir-rasuulän wabi-isläämi diinän. – Ma tunnistan, et keegi teine ei vääri kummardamist peale Jumala, Ta on ainus, Tal ei ole kaaslasi ja et Muhammed on Tema sulane ja sõnumitooja. Ma olen rahul Jumalaga oma Isandana, Muhammediga oma Sõnumitoojana ja islamiga oma usuna. (Muslim 1/290)

24. Peale muessini kutsele vastamist peaks araabia keeles Prohvetile (saws) õnnistust paluma. (Muslim 1/288)

 25. allahumma rabba häädhihi d-däuati t-täämmä, was-salaati l-qaa’imä, ääti muhämmädän äl-wasiilätä wal-fadiilä wabathuhu maqaamam-mähmuudäl-lädhii waadtäh. (innäkä lää tukhlifu l-miääd.) – Oo Jumal, selle täiusliku kutse ja peatselt algava palve Isand, võimalda Muhammedile eestkoste ja soosing ja tõsta ta austatud kohta, mille talle lubasid. (Al-Bukhari 1/152) (Tõesti, Sa ei jäta iial lubadusi hooletusse. (Al-Bayhaqi 1/410 – hasan hadith))

26. Adhaani ja iqaama vahel peaksid Jumalat enda eest paluma, sest sel ajal tehtud duaad ei lükata tagasi. (At-Tirmidhi, Abu Dawud, Ahmad; Al-Albani „Irwa’ul-Ghalil“ 1/262)

people found this article helpful. What about you?