32. Qunuuti invokatsioon witris


116. allaahummma hdinii fii-män hädäitä, wa ’ääfinii fii-män ’ääräitä, wa täwällänii nii-män täwälläitä, wa bäärik lää fii-mää ä’täitä, wa qinii šarra mää qadaitä, fä-innäkä taqdii wa lää juqdaa ’äläikä, innähu lää jädhillu män wa-läitä (wa lää jä’izzu män ’äädäitä), tabaaraktä rabbänää wa tä’ääläit. – Oo Jumal, juhi mind koos nendega, keda oled juhtinud ja anna mulle jõudu koos nendega, kellele oled jõudu andnud. Võta mind oma hoole alla koos nendega, kelle oled oma hoole alla võtnud. Õnnista mind selles, mis oled mulle andnud. Kaitse mind kurja eest, mille oled määranud. Tõesti, Sina käsutad ja Sind ei käsutata ja keegi, kelle oled oma hoole alla võtnud, ei saa alandatud (ja keegi, kelle oled võtnud omale vaenlaseks, ei saa maitsta hiilgust). Sa oled õnnistatud, meie Isand, ja ülistatud.[1]

117. allaahumma inni a’uudu bi-ridaakä min sakhatikä, wa bi-mu’äfäätikä min ’uquubätikä, wa a’uudu bikä minkä, lää uhsii thänää’än ’äläikä, äntä kämää äthnäitä ’älää näfsik. – Oo Jumal, ma otsin kaitset Sinu heameelest Sinu viha vastu. Ma otsin kaitset Sinu andestusest Sinu karistuse vastu. Ma otsin kaitset Sinus Sinu vastu. Ma ei saa üles lugeda Su ülistusi, Sa oled selline, nagu Sa End oled ülistanud.[2]

118. allaahumma ijääkä nä’budu, wa läkä nusalli wa näsžudu, wa iläikä näs’ää wa nähfidu, naržuu rahmätäkä, wa nakhšää ’ädhääbäkä, innä ’ädhääbäkä bi-l-kääfiriinä mulhaqq. allaahumma innä nasta’iinukä, wa nastaghfirukä, wa nuthnii ’äleikä l-khäirä, wa lää näkfurukä, wa nu’minu bikä, wa nakhda’u läkä, wa nakhlä’u män jäkfuruk. – Oo Jumal, Sind vaid me teenime ja Sulle palvetame ja kummardame. Sind kiirustame me teenima ja sinu heaks töötama. Me loodame Su halastusele ja kardame Su karistust. Tõesti, Su karistus uskmatuile on lähedal. Oo Jumal, me otsime Su abi ja juhatust ja me ülistame Sind heas. Me ei eita Sind, me usume Sinusse. Me allutame end Sulle ja ütleme lahti igaühest, kes Sind eitab.


[1] Abu Dawud, Ibn Majah, An-Nasai, At-Tirmidhi, Ahmad, Ad-Darimi, Al-Hakim ja Al-Bayhaqi. Vaata ka Al-Albani „Sahih At-Tirmidhi“ 1/144, „Sahih Ibn Majah“ 1/194 ja „’Irwa’ul-Ghalil“ 2/172.

[2] Abu Dawud, Ibn Majah, An-Nasai, At-Tirmidhi, Aahmad. Vaata ka Al-Albani „Sahih At-Tirmidhi“ 3/180, „Sahih Ibn Majah“ 1/194 ja „’Irwa’ul-Ghalil“ 2/175.

people found this article helpful. What about you?